Връщане на стока

Връщане. Потребителят има право да се откаже от договора за продажба от разстояние без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на поръчаната стока. Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че закупената стока е върната в оригиналната си опаковка, без следи от употреба, или нарушен търговския вид. Потребителят е длъжен в посочения срок да информира търговеца за своето намерение да върне закупените продукти по телефона.

Транспортните разходи за връщане на стоката от потребителя до търговеца са за сметка на потребителя.

Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние, той трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора. Закупена стока от www.spomoda.com се връща до офис на Еконт.

Ако стоката бъде върната с куриер, търговецът възстановява сумата на потребителя след като пратката бъде отворена и се установи, че отговаря на условията за отказ от поръчка. Ако стоката не отговаря на условията, тя се връща за сметка на потребителя до адреса, от който е изпратена. Възстановяването на сумата се извършва с паричен превод по Еконт Експрес. Максималният срок за възстановяване на сумата е 14 дни от датата, на която търговецът е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от поръчаната стока – при условие, че стоката е била върната в посочения срок.

Замяна. В случай, че получения от потребителя продукт не съответства на желания от него размер, той има възможност да поиска замяна с друг размер.  Замяната може да бъде извършена само при условие, че закупената стока е върната в оригиналната си опаковка, без следи от употреба, или нарушен търговския вид.   Разходите по връщането и замяната са за сметка на потребителя.  Замяната може да бъде договорена по телефона. В случай, че желаният от потребителя размер не е наличен, той може да упражни правото си за отказ от поръчка.